Zázračný len - zdraví


„ Je to zázrak"


„Nechť jídlo je vaším lékem a lék vaší potravou.“


Jeden z nejdůležitějších a dalekosáhlých medicínských objevů dvacátého století udělala v roce 1951
německá biochemička Dr. Johanna Budwig, patřící mezi přední evropské autority v oblasti tuků a výživy.
Tato drobná vitální žena byla sedmkrát nominována na Nobelovu cenu, kterou ovšem v rámci „vyšších
nezadatelných zájmů“ farmaceutického lobby nikdy nedostala.

Využívala svou metodu k úspěšné léčbě pacientů s mezními případy rakoviny a lidí postižených vážnými srdečními chorobami, artritidou a dalšími
onemocněními, poté, když je konvenční lékařská věda označila za beznadějné případy.

Použité metody přitom jsou tak jednoduché, že je může s dobrými výsledky použít kterákoliv žena v domácnosti, bez
jakéhokoli odborného zaškolení. Ve skutečnosti se lidé s vážnými chorobami k úžasu konvenčních lékařů
vyléčí sami. Nicméně, navzdory zdánlivé prostotě zmíněných objevů, Dr. Budwig odhalila nejen hluboké
souvislosti přispívající k harmonické činnosti lidského těla, ale i úzký vztah člověka k samotnému kosmu.
Celý svůj život sloužila lidem a konzultace poskytovala do velmi vysokého věku. Zemřela v r. 2003 ve věku
99 let.
Dr. Budwig pečlivě studovala vzorky krve svých pacientů a hledala nějakou souvztažnost mezi její kvalitou
u nemocných a zdravých lidí. Po prostudování tisíců krevních vzorků objevila rozdíl spočívající v tom, že
zdraví lidé mají v krvi vyšší obsah tuků řady Omega – 3, než nemocní. Omega – 3 patří mezi základní
mastné kyseliny, EFA, nezbytné pro správnou činnost organizmu. Začala tedy hledat nejlepší způsob, jak
získat tuky Omega – 3, které by se vhodně rozpouštěly v lidském organizmu. Nakonec po mnoha
experimentech zjistila, že nejbohatším zdrojem tuků typu Omega – 3 jsou droboučká semínka lnu.

Avšak jako dostatečně neporušený, aby skutečně prospíval lidskému zdraví, se ukázal jen lněný olej chráněný před
teplem a oxidací, vyvolanou kyslíkem a světlem. Nesprávně získávané a skladované oleje rychle zažluknou,
a pak našemu zdraví naopak škodí.

Po dalším výzkumu Dr. Budwig dospěla k šokujícímu závěru, že
příčinou obrovské většiny současných chronických onemocnění je nesprávný způsob hromadného
zpracovávání potravin a olejů a jejich mizerná výživná hodnota, stejně tak, jako celosvětové užívání
nebezpečných pesticidů, které kontaminují potravu a eliminují elektrony, které jsou v ní obsaženy.
Na základě těchto pozorování začala Dr. Budwig léčit své pacienty podáváním stravy, již tvoří kombinace
vysoce kvalitního lněného oleje bohatého na tuky Omega – 3 a tvarohu, obsahujícího velmi kvalitní
bílkovinu. Důvod k mísení oleje s proteiny spočívá v tom, že jejich kombinace s olejem umožňuje
rozpouštění tuku ve vodě, takže je tělem absorbován rychleji.

Takto upravený může prostoupit i do nejmenších kapilár, rozpustit jakýkoli nevhodný tuk a pročistit žíly a tepny.


To mimo jiné posiluje srdce, likviduje tumory a léčí artritidu. Zní to možná poněkud přehnaně, ale je to
opravdu funkční.
Dr. Budwig často pracovala s na smrt nemocnými pacienty, z nichž některým, podle názoru konvenčních
odborníků, zbývaly už jen hodiny života. Podávala jim směs oleje a proteinu a organické potraviny. Kúru
provázelo cvičení, pobyt na čerstvém vzduchu. K vyléčení „beznadějných případů“ využívala i léčivou moc
Slunce. Zlepšení se často dostavilo během několika dnů.


Cituji z jedné z jejích knih: „Nezřídka vezmu velmi nemocného rakovinového pacienta z nemocnice, kde
říkají, že mu zbývá už jen několik málo dnů nebo možná jen pár hodin života, a většinou mám velmi dobré
výsledky. Úplně první, co mi tito pacienti a jejich rodinní příslušníci říkávají je, že v nemocnici už nemohli
močit nebo produkovat stolici. Trpěli kašlem, aniž by byli schopni vykašlávat hlen. Prostě – všechno bylo
zablokováno. Velmi je povzbudilo, když všechny tyto symptomy náhle zmizely. Dosáhli jsme toho pomocí
povrchově aktivních tuků s nadbytkem elektronů, které opět uvedly do chodu řadu životně důležitých
funkcí, takže se nemocní bezprostředně poté začali cítit mnohem lépe. Je tedy nutné položit si otázku, jak je
tato nenadálá změna vůbec možná. Má to co dělat s reakčním modelem a charakteristickou činností
elektronů, k nimž se dostaneme později.

V posledních dvou letech jsem se tomu hodně věnovala. Jeden zastánce mé práce žijící v Paříži mi napsal jak je úžasné, že jsem vypátrala, že původním rodištěm elektronů
v semínkovém oleji je Slunce. V tom jsou ty spojitosti!“
Léčby Dr. Budwig jsou výborně zdokumentované a skvěle obstály při zkouškách opozičním konvenčním
lékařským establishmentem. Mnoho vynikajících lékařů a odborníků na výživu dnes kráčí v jejích šlépějích.
Také já jsem si velmi oblíbil její přístup, protože Dr. Budwig není jen brilantní vědec a výzkumník, ale také
vysoce oduševnělý idealista, přistupující k věci i z filozofického a duchovního hlediska.
Mezi významné aspekty díla Dr. Budwig patří objev či spíše znovuobjevení úzkého vztahu lidského těla k
Slunci.
Při správné rovnováze tuků a proteinů má tělo magnetické pole, které doslova přitahuje fotony obsažené ve
slunečních paprscích a umožňuje tak vstup léčivým silám Slunce. Vyzkoušel jsem metodu Dr. Budwig pro
všeobecné vylepšení zdraví nejprve sám na sobě a byl jsem ohromen. Za méně než tři dny, přesně jak říká,
jsem pocítil neuvěřitelné zlepšení v mnohých oblastech, že by jeho popis na tomto místě byl příliš dlouhý.
Pak jsem to doporučil několika známým, a ti, kteří to vzali vážně, udělali podobné zkušenosti jako já.
Všichni jsme získali pocit zvýšené všeobecné pohody, lehkosti, příliv energie a zlepšení krevního oběhu.
Venku jsem pociťoval léčivou moc Slunce, které laskalo mou pokožku úplně jinak, než dosud. Mimo to
jsem se po dalším týdnu či čtrnácti dnech cítil stále lépe. Staré bolesti odcházely, má pleť se čistila a byl
jsem schopen dělat svou práci mnohem lépe.

Jedna známá se přitom cítila tak dobře, že to začala dávat svým dětem a říkala, že ihned uviděla změny na
jejich pleti. Zatímco mluvila, pozoroval jsem, že i její vlastní pleť měla více barvy a byla jakoby zářící. A to
asi jen dva dny poté, kdy začala brát olejo-proteinovou kombinaci.
MUDr. Robert Willner, Ph.D. (autor knihy „The Cancer Solution")



Olej z lněných semínek a tvaroh


Směs předepisovaná Dr. J. Budwig jako dieta při rakovině, artritidě, roztroušené skleróze, lupence,
ekzémech, trudovitosti, ...
Mnohokrát na Nobelovu cenu navržená lékařka říká, že tato základní výživná kombinace skutečně zajistí
prevenci a pomáhá tělu vyléčit rakovinu!


Recept dle Dr. Johanny Budwig:

(dávka pro ustálený stav nebo k ozdravení, viz níže)


6 PL cottage cheese nebo tučného tvarohu (Tuky se stanou ve vodě rozpustné jen tehdy, pokud se sloučí s
bílkovinami, čímž se zvýší jejich vstřebatelnost.),
3 PL lněného oleje – panenský, za studena lisovaný (spolu s tvarohem mixujeme 30-60 sec., až do homogenní
konzistence) a poté přidáme
2 PL čerstvě semletých lněných semínek (mleté v mlýnku na mák, nebo v mixéru, ale max. 6-10 sekund)
Po semletí se musí semínka do 10 min. zkonzumovat (oxidace tuků).

Při mixování přidat tolik vody, aby měla směs krémovou konzistenci a špetku kajenského pepře.
Volitelné
troška česneku
troška červeného pepře
troška šampaňského vína
Vše umixujte na velmi jemnou pastu.

Jezte to denně.


Další vhodné doplňky kůry se lněným semínkem:

Můžeme obohatit lžičkou medu, malinami, borůvkami, jahodami, broskvemi, jablkami (ale jen čerstvými, maxim.
mraženými, v žádném případě kompoty), a nakonec např. vlašskými ořechy (ne arašídy!!!).
Je nevyhnutné nezapomínat na dostatečný, ne však nucený příjem tekutin.


Pozn.: PL = polévková lžíce


Poznámka:


Praxe i výzkum ukazují, že nejefektivnější je základní poměr zhruba 1:3, tedy 1 díl oleje na 3 díly tvarohu. Objem tuku v tvarohu má být nad 10%. Používá-li se nízkotučný tvaroh, léčivý efekt je menší.


Při léčení těžce nemocných je vhodné začít první týden či 10 dnů s poměrem 1:1,a pak další týden nebo 10 dnů 1:2 a po stejné době dávku ustálit na 1:3.


Od počátku užívání buďte co nejvíce na sluníčku, ne nutně na přímém, ale spíš pod stromem.

Z praxe vyplývá, že vlnová délka slunečního světla pronikajícího listy zbarvenými chlorofylem urychluje
léčení. (Koumáci už vymysleli „zelené“ lampy, které mají víceméně stejnou vlnovou délku jako sluneční
světlo po průchodu listím. I toto světlo samo o sobě lidem dost pomáhá, i když vyléčení nezajistí.)
Poměr 1:1, 1:2 a 1:3 se doporučuje proto, že v posledních 50 letech se značně změnila strava. Dnes
pojídáme spoustu svinstva - na způsob margarínu (hydrogenované a „přenesené“ tuky)- které už jsou ve všem, včetně zmrzliny a nápojů atd. Takže je třeba nejdříve potlačit v těle nasbírané nečistoty a trochu
srovnat rovnováhu, proto je zprvu třeba použít spoustu omega-3.
Vtip je v tom, že omega-3 jsou klíčem k využití dalších mastných kyselin v těle.
Bez omega-3 jsou ostatní mastné kyseliny k ničemu.
Ze závěrů posledních výzkumů olejů a mastnot zřetelně vyplývá, že k životu potřebný poměr mastných
kyselin v nás je 1:1.
Lněný olej nabízený za nekřesťanské peníze v želatinových tobolkách je nevhodný – je ho málo a tělo v
nepřítomnosti síry nemůže olej rozložit na ve vodě rozpustnou formu, takže spíše škodí, než léčí.


DIETA S LNĚNÝM OLEJEM
Původní dietu s olejem z lněných semen sestavila Dr. J. Budwig již v roce 1951. V roce 1990 ji znovu
přezkoumal MUDr. Dan C. Roehm, FACP (onkolog a bývalý kardiolog), který pak ve své zprávě napsal:


„Tato sestava představuje daleko nejúspěšnější protirakovinnou dietu na světě.“


Dr. Budwig vždy říkala, že její dieta nabízí obojí: prevenci i léčbu.
Nedostatek linolových kyselin [běžný při našem způsobu stravování] je odpovědný za produkci oxidázy,
která indukuje růst rakovinových nádorů a stává se příčinou mnoha dalších chronických onemocnění.
Prospěšné fermenty jsou ničeny teplem nebo přehřátím zničenými tuky v potravě, nitráty užívanými při
konzervování masa, atd.
Teorie říká, že využití kyslíku v organismu může být stimulováno proteinovou směsí obsahující síru,
která umožňuje rozpouštění tuků ve vodě. Síra je obsažena v sýru, ořechu, cibulovité zelenině, jako
například pórku, pažitce, cibuli a česneku, ale zejména v tvarohu.
Fermenty buněčného dýchání jsou těsně spjaty s vysoce nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou tedy
nezbytné k řádnému okysličování.
Základní předpoklad je užívání nerafinovaných, za studena lisovaných olejů s vysokým obsahem kyseliny
linolové, například z lněného semínka, slunečnice, máku, vlašského ořechu i obilí.
Tyto oleje by ale měly být konzumovány společně s potravinami obsahujícími vhodné proteiny, jinak
mají OPAČNÝ ÚČINEK a způsobí více zla než užitku. Nejlepší kombinací je tvaroh s lněným olejem, plus lněné semeno, které musí být čerstvě rozemleté.
Sacharidy obsahují přírodní cukr, a proto jsou do této diety zahrnuty například i datle, fíky, hrušky, jablka a
hrozny. Prospěšný je i nerafinovaný přírodní med.


Člověk potřebuje denně asi 120 g tvarohu, dobře smíseného se 40 g lněného oleje a ušlehaného v mixéru
nebo šlehači. Směs lze osladit medem nebo jinou přírodní příchutí. Může se přidat i čerstvé ovoce.


Uvedená dieta je indikována pro všechny druhy chronických onemocnění:

 

- obzvláště při srdečních onemocněních (koronální trombózy)
- poruchách žlučníku
- cukrovce
- artritidě
-  zhoubném nádoru.
- zlepší se i oslabený sluch a zrak
- je to ideální výživa pro děti a mladistvé


„To, co Dr. Johanna Budwig k mé počáteční nedůvěře demonstrovala, a co mne poslední dobou vede k
dokonalému uspokojení v mé vlastní praxi, znamená: RAKOVINA JE SNADNO VYLÉČITELNÁ, léčba
představuje dietní životní styl a odezva je okamžitá – rakovinová buňka je oslabená a bezbranná. Bod
biochemického zhroucení, který identifikovala už v roce 1951, je výslovně přesný in vitro (ve zkumavce),
stejně tak, jako v reálném živém organismu…„ (Roehm, „Townsend Letter for Doctors", Červenec 1990)


redakce | 26. 02. 2010 | Alternativní medicína (vmmagazin.cz)