Hubnutí a strava (79)
- doporučuji produkt č. 79 - Čaj na hubnutí 2 (najdete pomocí rolovátka na titulní straně)
Citrus na vyčištění střev
Na ideální vyčistění střev je jednoduchý přírodní produkt – citrusový plod. Každý večer cca dvě hodiny po posledním jídle zkonzumujte jeden celý citrusový plod, nejlépe grep, ale nejčastěji se užívá pomeranč, (i citrón) vše bez kůry. Ne jen šťávu! Poté už nic nejíme! Dužina citrusových plodů neprovádí detoxikaci, ale čistí veškeré toxické nálepy, usazeniny i parazity a působí ve střevech jako štětka na vymývání sklenic. Ideálně čistí klky ve střevech a na rozdíl od léků, se pak nemusíme v těle doplňovat vzácné bakterie, které jsou součástí imunitního systému. Lidé užívající pravidelně denně potvrdili, že v minulosti trpěli zácpou, syndromem dráždivého tračníku, těžkou plynatostí a nadmutím, obezitou, chronickou vyčerpaností, bolestmi žaludku. Odstranili i problémy s kůží a vlasy, jakož i dalšími častými nemocemi. Během několika měsíců dojde k váhovému úbytku až o 6 kg, ale pozor, ne na objemu v pase, ale na váze! Prostě zbavili se odpadů - fekálií, zahnívajících ve střevech a způsobujících tak výše uvedené problémy, z nichž nejvážnější je rakovina konečníku. Je to dlouhodobá – doživotní kůra, ale jeden citrus denně není skoro žádná finanční investice. Bez další změny stravovacích návyků. Zvažte sami, co je lepší. Po několika dnech poznáte, že to funguje. Z toalety budete utíkat před vlastním zápachem.
Otylost – obezita
Příznaky
- Zvětšení objemu pasu u mužů (androidní obezita=typ jablka).
- Zvětšení objemu boků u žen (gynoidní obezita=typ hruška).
- Vysoká hmotnost. Správná tělesná hmotnost by neměla překročit hodnotu, kterou představuje číslo na 100 cm výšky (výška v cm – 100=váha).
Podle hmotnostního indexu (BMI – body mass index) je normální váha od hodnoty 20 do 25 BMI. Hodnoty pod 20 BMI se považují za podváhu, od 25 do 30 BMI za nadváhu, 30 BMI a více za otylost. Měří se tak, že se dělí hmotnost druhou mocninou výšky v metrech.
Příklad při výšce 175 cm a váze 75 kg: BMI = 24,5. (1,75 x 1,75=3,0625; 75 : 3,0625 = 24,5 BMI.)
Za otylé se pokládají například lidé, kteří při výšce 165 cm váží více než 81,5 kg, při výšce 175 cm více než 92 kg.
Možné příčiny
- Snížená schopnost látkové přeměny. Nepoměr mezi přívodem potravin a spotřebou energie, způsobený přejídáním (hlavně tučnými jídly).
- Nedostatek sexuální aktivity a pohybu, sedavý způsob života.
- Dědičné dispozice.
Užívané léky
Kůra - krušina
Květ - trnka
Nať - svízel
Složení: Kořen - lékořice, petržel
Kůra - krušina
Květ - černý bez
List - bříza
Plod - fenykl
Nať - mořská chaluha
Způsob života
- Udržovat pohlavní orgány v činnosti.
- Jíst pravidelně, pomalu a velikost porcí postupně snižovat.
- Udržovat řidší stolici a střeva často vyprazdňovat (až 3 krát denně).
- Saunování. Rozumné slunění.
Strava
Rostlinnou stravu (chřest aj.) jíme pomalu a jídlo vychutnáváme.
Omezujeme hlavně potraviny bohaté na cukr a tuky.
Odtučňovací (redukční) dieta by měla obsahovat asi 1000 kcal. (4200kJ) denně.
Příznivě působí
Mléko Mléčné výrobky kysané, nízkotučné jogurty.
Luštěniny Všechny druhy luštěnin.
Ovoce Ananas (plátek před každým jídlem, celkem asi 500 g denně). Avokádo, grep, papája aj.
Broskve, meruňky, švestky, třešně (asi 250 g denně po dobu 1 týdne).
Zelenina Všeho druhu, hlavně česnek (rozpouští tuky) a zelí, které je také základní složkou
Tukožroutské polévky. Chřest.
Tuky Slunečnicový, sójový a pupalkový olej (v salátech, v polévce).
Koření Nejlépe čerstvé zelené: bazalka, brutnák, pažitka, pelyněk (estragon), petržel, rozmarýn,
řeřicha, šalvěj (tlumí pocit hladu), tymián. Skořice, vanilka. Zázvor (tlumí chuť na
sladkosti).
zálivkách apod.).
Tukožroutská polévka
- K přílohám z mouky, brambor a luštěnin jíme jen vejce a zeleninu.
Obilniny upravujeme jako kaši a nákypy s medem a sladkým ovocem (banán, datle, kompoty).
Tuky a mléčné výrobky je dovoleno konzumovat s oběma skupinami.
Doporučuje se jíst některý den jen suchý chleba a nemastné kaše.
Potřebné množství tekutin za den je 2 – 3 litry. Káva, zelený čaj, kávovina. Neperlivé stolní a minerální vody, suché bílé víno a střiky. Neslazené přírodní zeleninové a ovocné šťávy a střiky, obzvlášť z jablek a hroznů. 1 – 2 pohárky čerstvé pomerančové šťávy před jídlem.
jako šperk.