Čaj na vyčištění jater

Cena: 50 Kč

Více jak 10 ks skladem.

50 g / 5 sypaných porcí. Bylinkový čaj na vyčištění jater. „Jaro jako roční období patří játrům“ – proto jarní únava.
Produkt č. 172

Máme pro Vás zvýhodněnou kombinaci čajů

Čaj na vyčištění jater Čaj na vyčištění jater
+
Čaj na játra Čaj na játra
+
Čaj na rozpouštění žlučových kamenů Čaj na rozpouštění žlučových kamenů
=
167 Kč
ušetříte 6 %

Příprava:

Tři polévkové lžíce této směsi spaříme 1 l vařící vody, necháme 10 minut louhovat. Čaj pijeme průběžně celý den.
 

 „Jaro jako roční období patří játrům“ – proto jarní únava

Každé roční období přísluší některému z našich tělesných orgánů. Příslušná doba je dobou nejvyšší zranitelnosti daného orgánu a zároveň nejvhodnější dobou pro jeho detoxikaci a léčbu. V této době se zároveň nejsnáze projevuje dysfunkce v dané oblasti. Jaro jako roční období patří játrům a jejich párovému orgánu – žlučníku. Játra jsou především orgánem detoxikace, ale samozřejmě i trávení. Zpracovávají tuky, sacharidy, aminokyseliny, redukují hormony, ukládají vitamíny, odstraňují toxiny a těžké kovy. Kvalita činnosti a vitality jater má vliv na zdraví a kvalitu zraku, množství a kvalitu krve, na stav nervů, svalů, šlach, kyčelních kloubů, ramen, šíje a krku, výkonnost a vitalitu (proto jarní únava). Jejich dysfunkce se projevuje sklony k alergiím, exémum, bolestem hlavy, sníženou imunitou. Nejčastěji se problém jater a žlučníku a jejich podřízených tělesných partií projevuje v čase 23 až 03 hodinou. Rovině emocí a povahy se dysfunkce jater projevuje nezvládnutelným hněvem, předpojatostí, žárlivostí, přecitlivělostí na hluk. Zdravá játra dávají schopnost flexibility, zdravého sebe prosazení a schopnosti plánovat. V období jara se tradičně prováděli různé očistné kůry, rovněž tradice období jara a velikonoc měli svůj smysl. Pro naši civilizovanou dobu je na místě především osobní zájem každého jednotlivce o péči o kvalitu svého potenciálního zdraví. Základní bylinky pro jaro jsou: pampeliška, řepík, smil, jablečník, rozmarýna, také ostropestřec, hořec. Z potravin jsou dobré drůbeží maso, pšenice, pšeničné klíčky, brusinky, mandarinky, ananas, kyselé zelí, zelené jarní výhonky, tvaroh, kyselé mléko, šípkový čaj. Pozor na alkohol, tučné maso, smetanu, vejce, čokoládu, kávu, chemické látky v potravinách.

 

 

Čaj na vyčištění jater - složení čaje

  Ostropestřec plod (Fructus cardui mariae)

Ostropestřec plod (Fructus cardui mariae)

Lidově se ostropestřec nazývá „Kristova koruna“ nebo též „mariánský bodlák“. Prvořadé použití je na všechny druhy onemocnění jater, v tom se velmi podobá jaterníku. Léčí i žlučník a některé jiné choroby trávicího ústrojí. Droga napravuje poruchy krevního oběhu, prospívá při nízkém tlaku, tonizuje cévy, příznivě ovlivňuje onemocnění srdečně-cévního systému, pomáhá i při migrénách a závratích. Posiluje organismus, léčí různé druhy alergií, jako například kopřivku a sennou rýmu, osvědčuje se při astmatických záchvatech a odstraňuje nevolnosti při cestování. Čaj z ostropestřce sladíme vždy medem. Nálev 1 čajovou lžičku semene rozmačkáme a zalijeme 0,2 l vroucí vody, přiklopíme a necháme 20 minut louhovat. Vnitřně užíváme 2x – 3x denně. Odvar k obkladům 50 g rozdrcených semen povaříme 3 minuty v 0,25 l vody a necháme vychladnout. Přikládáme 3x denně.

  Rozrazil nať (Herba Veronicae)

Rozrazil nať (Herba Veronicae)

Hlavní léčivá schopnost rozrazilu spočívá v tom, že je bylina značně močopudná. To dává bylině prvořadé použití při zánětech močového měchýře a močových cest, při chronických onemocněních a bolestech ledvin, při ostatních chorobách močového ústrojí a při dně. Při prvních příznacích vodnatelnosti je třeba začít ihned pít čaj z rozrazilu. Druhou dobrou vlastností rozrazilu, snad ještě cennější než spíše nahraditelná močopudnost, je snižování hladiny cholesterolu v krvi. Rozrazil zároveň krev čistí, takže se stává lékem i doporučovanou prevencí proti skleróze. Bylina má ještě jiné dobré vlastnosti, jako je příznivý účinek proti kašli, chrapotu, astmatu a tuberkulóze, uplatňuje se i při žaludečních a střevních poruchách. Rozrazil je všestranně užitečná a dobrá bylinka, která nemá žádné nepříznivé účinky a můžeme ji užívat trvale. Odvar 1 polévková lžíce se zalije 0,25 l vody a přivede k varu. Po krátkém povaření se odstaví a nechá 5 minut louhovat. Poté se scedí a užívá 3x denně.