Čaj na klouby

Cena: 82 Kč

Více jak 10 ks skladem.

50 g / 13 sypaných porcí. Bylinná čajová směs na klouby. Složení bylinek v této čajové směsi působí jako antioxidant, na imunitní systém, přirozenou obranyschopnost organismu a normální stav kloubů. Klouby souvisejí s činností ledvin, proto střídavě pijeme i ledvinové čaje. Ze stravy vyloučíme lilkovité rostliny - brambory, papriky a rajčata.
Produkt č. 76

Máme pro Vás zvýhodněnou kombinaci čajů

Čaj na klouby Čaj na klouby
+
Čaj na posílení imunity Čaj na posílení imunity
+
Čaj na normální stav chrupavek a kloubů Čaj na normální stav chrupavek a kloubů
=
201 Kč
ušetříte 6 %

Příprava čaje na klouby:

Dvě polévkové lžíce směsi zalijeme ½ l vroucí vody a necháme 15 minut vylouhovat. Přecedíme a pijeme 2x denně po dobu 3 měsíců, střídavě každý druhý týden. Čaj je chuťově dobrý.
 
 
 
 
 

Čaj na klouby - složení čaje

  Třapatka nachová kořen  (Echinacea purpurea)

Třapatka nachová kořen (Echinacea purpurea)

Nejpoužívanější částí třapatky je kořen, méně se uplatňují květy a nať. Třapatka významně podporuje činnost bílých krvinek, které považujeme za jakousi „policii“ v organismu. Tím pomáhá zabíjet choroboplodné zárodky a zvyšuje odolnost organismu před nemocemi. Je třeba ji proto užívat hlavně preventivně, například v chřipkovém období, dokud nemoc ještě nevypukla. Třapatka má však také další dobré účinky – pomáhá při chronických zánětech kloubů, léčí žaludeční vředy, prostatu, močové cesty, zánět horních dýchacích cest, sennou rýmu, i tak obávanou rakovinu, zvlášť žaludku, jater a střev. Vně ve formě tinktury se třapatka používá na ekzémy, kožní zápaly, křečové žíly, proleženiny, popáleniny a lupénku. Velmi dobré vlastnosti třapatky však mají i druhou stránku, dávkujeme ji pozorně, protože působí dost silně. Vyloučíme ji také v těhotenství a během kojení. U některých zvlášť citlivých lidí může vyvolat alergické reakce.

  Řebříček nať (Herba mille folii)

Řebříček nať (Herba mille folii)

Odedávná slouží především k léčení ran. Jeho silný dezinfekční účinek a schopnost zastavovat krvácení mu umožňuje úspěšně hojit čerstvé rány, proto se též nazývá rostlinou vojáků a dřevorubců. Čerstvá podrcená nať, přiložená přímo na ránu, neuvěřitelně zrychluje hojení a rána se také lépe zacelí. Mnohem více se řebříček uplatňuje při vnitřním užívání. Čaj z řebříčku zlepšuje trávení, léčí žaludeční a střevní neurózu, podporuje činnost jater a žlučníku, uvolňuje všechny druhy křečí, léčí astma, velmi dobře pomáhá při všech ženských chorobách, čistí organismus, prospívá při akné a lišejích. Takzvané pálení žáhy odstraní šálek řebříčkového čaje. Bylina má však i takové účinky, které mohou v silných dávkách vyvolat otravy, proto ji používáme opatrně. Platí to zvláště o lidech s nízkým krevním tlakem, neboť bylina ho ještě snižuje. Při dlouhodobějším užívání je vhodné po třítýdenní kúře pití čaje na čtrnáct dní přerušit. Nálev 2 lžičky řezané sušené drogy se zalijí 0,25 l vroucí vody a nálev se nechá 30 minut louhovat. Poté se scedí a užívá 3x denně před jídlem. Vyšší dávky anebo dlouhodobé užívání způsobují bolesti hlavy anebo mohou vyvolat alergické reakce. Nedoporučuje se užívat během těhotenství!

  Vřes nať (Herba callunae)

Vřes nať (Herba callunae)

Má protizánětlivé účinky, proto se výborně hodí do čajových směsí na léčení chorob ledvin a prostaty. Vřes je při snížené funkci ledvin nejlepším lékem na podporu vylučování kyseliny močové z těla, účinkuje, i když se už kyselina ukládá v kloubech. Pomáhá při zánětu ledvin, močového měchýře, močových cest, zároveň také rozpouští močové kameny. Svou močopudností zlepšuje odvod tekutin z těla, prospívá i při revmatických onemocněních. Kromě toho vřes pomáhá uklidňovat nervovou soustavu, uplatňuje se proti nespavosti a při poruchách látkové výměny. Protože je potopudný, můžeme ho využít i při onemocnění z prochladnutí a proti horečce. Pomáhá při řezavé bolesti při močení zánětlivého původu. I když se vřes používá především vnitřně, jeho stahující účinky můžeme uplatnit i zevně, a to k omývání ran. Čaj z vřesu můžeme pít i jako lahodný čaj, protože má příjemnou chuť, nemá žádné nepříznivé účinky ani při dlouhodobém užívání. Vyšší dávky však nemají větší účinek, spíš naopak. Nálev 2 lžičky sušené řezané drogy přelijeme 0,25 l vroucí vody, přiklopíme a necháme 15 minut vylouhovat. Poté scedíme. Nálev se užívá ještě vlažný 2x denně.

  Libeček kořen (Radix levistici)

Libeček kořen (Radix levistici)

Libeček má vysoký obsah vitaminů a je močopudný. Tím čistí krev i celý organismus, zlepšuje krevní oběh, léčebně prospívá při srdečních chorobách, dně, revmatismu a onemocnění ledvin. Působí jako mírné rozpouštědlo žlučových a močových kamenů. Celkově posiluje organismus, hlavně nervovou soustavu a svalstvo, působí též jako mírné afrodiziakum. Ženám libeček pomáhá při nepravidelné menstruaci, nesmějí ho však užívat během těhotenství. Zevně se libeček osvědčuje jako přísada do různých bylinkových koupelí. Jemně roztlučený kořen s troškou oleje se doporučuje přikládat na pigmentové skvrny na pokožce. Nálev 1 lžičku drogy přelijeme 0,25 l vroucí vody, přiklopíme a necháme 15 minut louhovat. Scedíme. Užívá se mezi jídlem 3x – 4x denně. Odvar 2 lžičky drogy zalijeme 0,25 l vody, přiklopíme a vaříme 5 minut. Poté scedíme. Užívá se teplé obvykle 2x denně, ráno a večer.

  Pýr kořen (Radix graminis)

Pýr kořen (Radix graminis)

Pýr se uplatňuje v bylinkářství díky tomu, že je značně močopudný. To ho předurčuje k podpůrné léčbě při dně a revmatismu. Používá se na zánět močového měchýře i při dalších chorobách celého močového ústrojí, při písku a kamenech v močových cestách. Pomáhá také při onemocnění jater, žlučníku a sleziny a může se přidávat do diabetických čajů. Účinně čistí krev, proto ho můžeme používat i při vyrážkách a jiných kožních onemocněních. Čaj z pýru je neškodný, ale bylina není určena k samotnému používání. Její široko působící vlastnosti se nejlépe využijí v čajových směsích, kde pýr většinou nemá hlavní, zato však velmi důležité a potřebné druhořadé postavení.

  Jeřáb plod (Fructus sorbi)

Jeřáb plod (Fructus sorbi)

Jeřáb obsahuje vitamin C. Podle některých zdrojů ho obsahuje dvakrát více než citrony. Díky tomu je jeřáb předurčen k léčení chorob chřipkového původu, cévní onemocnění, parodontózu a avitaminózy. Plody jsou mírně močopudné, zmírňují bolesti kloubů a údů, dobře působí při revmatických chorobách a dně. Pomáhají při dušnosti, zahlenění a zánětu průdušek. Můžeme ji použít i proti průjmům a zácpám, neboť regulují činnost střev a normalizují funkci trávicího traktu. Jeřabiny také čistí ledviny od písku a usazenin, mají protiinfekční účinek, odstraňují jarní únavu a příznivě působí na žlučník. Konzumovat velké množství čerstvých plodů se však nedoporučuje, neboť prohánějí. Tato jejich vlastnost se po usušení nebo zavaření ztrácí.