Čaj na zápach z úst

Cena: 77 Kč

Více jak 10 ks skladem.

50 g / 14 sypaných porcí. Bylinná čajová směs proti zápachu z úst.
Produkt č. 92

Máme pro Vás zvýhodněnou kombinaci čajů

Čaj na zápach z úst Čaj na zápach z úst
+
Kloktadlo proti zápachu z úst Kloktadlo proti zápachu z úst
+
Čaj na žaludek Čaj na žaludek
=
189 Kč
ušetříte 6 %

Příprava čaje na zápach z úst:

Jednu polévkovou lžíci směsi máčíme 6-8 hodin v šálku studené vody, nato výluh krátce povaříme, scedíme a vlažný užíváme.
 
 

Zápach z úst – halitóza

 Možné příčiny:
-Nemoci dutiny ústní, hltanu a vedlejších nosních dutin. Plicní choroby.
-Nedostatečná hygiena, zubní kazy, paradontóza.
-Zažívací potíže, zácpa. Cukrovka

Užívané léky:
Dezodorancia – antiseptické látky současně odstraňující zápach.

Způsob života

-Dbát o hygienu ústní a nosní dutiny. Nejméně 2x denně čistit měkkým kartáčkem od povlaku (plaku)
 zuby a jazyk, zejména jeho zadní část.
-Dbát o správnou a pravidelnou stolici, nejlépe navyknout střeva na ranní vyprazdňování.
-Postarat se o dostatečnou tvorbu slin, odcházejících do žaludku (cucání bonbonů, žvýkání, ne však
 při bolestech břicha).
-Nekouřit.
 
Strava:
-Vynechat některá jídla, jako např. cibuli, česnek, vejce, zelí.
 
Nápoje
Čistá voda ve větším množství. Vynechat alkohol.
 
 

Čaj na zápach z úst - složení čaje

  Jalovec plod (Fructus juniperi)

Jalovec plod (Fructus juniperi)

Plody mají velmi silné dezinfekční účinky. Hlavní léčebné použití jalovce je při močových onemocněních, zvláště při bílkovinách v moči. Zlepšuje látkovou výměnu v kloubech. Používá se také při srdeční slabosti, na odvodnění organismu a při různých kožních chorobách. Jalovec má i nepříjemné vlastnosti, proto se nesmí překročit dávkování. V žádném případě ho nesmějí užívat lidé s nemocnými ledvinami, zvláště při zánětu ledvin, a je nebezpečný i pro těhotné ženy. Z plodů jalovce se připravuje koupel nejčastěji při revmatismu a jiných bolestech kloubů. Nálev 1 lžičku drogy přelijeme 0,25 l vroucí vody, přiklopíme a necháme 15 minut louhovat. Scedíme. Užívá se 3x denně. Nepodávat dětem, neužívat v těhotenství a nemocným s ledvinami!

  Puškvorec kořen (Radix calami)

Puškvorec kořen (Radix calami)

Již staří čínští bylinkáři nazvali puškvorec prodlužovatelem života. Patří mezi hořké byliny, to zdůrazňuje jeho hlavní použití-na žaludek a trávicí trakt. Podporuje chuť k jídlu, podněcuje tvorbu žaludečních šťáv, odstraňuje střevní koliku a jiné potíže, zastavuje průjmy, pročišťuje celý organismus a pomáhá při každém druhu rakoviny. Patří mezi nejlepší žaludeční léky, při delším pravidelném užívání prý vyléčí každou chorobu související se špatným trávením. Podporuje látkovou výměnu a dobře se uplatňuje při onemocnění jater a žlučníku. Puškvorec se osvědčuje i jako prostředek ke zlepšení tělesné kondice po těžkých chorobách, operacích, u starších lidí a podobně. Drogu z puškvorcového oddenku nikdy nevaříme, obvyklou dávku ( zarovnanou polévkovou lžíci na ¼ l vody) jen trochu zahřejeme a macerujeme minimálně osm hodin, nejlépe přes noc. Potom ji opět trochu zahřejeme a necháme ustát. Čaj pijeme po doušcích alespoň 15 minut před jídlem. Nejlepší je rozdrtit oddenek puškvorce na jemný prášek a užívat ho 3x denně před jídlem na špičku nože, rozpuštěný v 1dl vody. Zevně puškvorcová droga prokrvuje a dezinfikuje pokožku. Macerát slouží jako přísada do koupele, olejový roztok k natírání postižených míst při svalové slabosti. Macerát z puškvorce nemá žádné vedlejší účinky a v doporučeném dávkování ho můžeme užívat i delší dobu. Není však vhodný při chorobách souvisejících s nadměrnou tvorbou trávicích šťáv. Je dosti silný, u tohoto druhu bylin je na místě více opatrnosti při dávkování, užívání je třeba občas na kratší dobu přerušit. Nálev: 1 polévkovou lžíci sušené řezané drogy přelijeme 0,25 l vroucí vody, přiklopíme a necháme 15 minut louhovat. Užívá se 2x – 3x denně. Neužívat během těhotenství a při kojení! Koupel: 10 – 15 minut povaříme 150 g sušené drogy ve 2 l vody. Takto získaný odvar přidáme do připravené koupele.

  Vachta list (Folium trifolii fibrini)

Vachta list (Folium trifolii fibrini)

Vachta má schopnost upravovat a normalizovat vylučování žaludeční kyseliny, proto ji používáme při jejím přebytku i nedostatku. Vachta dokáže vyléčit i těžké nebo chronické onemocnění žaludku. Druhou dobrou vlastností vachty je, že oživuje krevní oběh a podporuje tvorbu nové krve, celkově posiluje organismus, uklidňuje a snižuje horečku, zejména u dětí. Čaj se používá též při migréně, proti zimnici a při zvětšené štítné žláze. Čaj z vachty se doporučuje pít při zkaženém žaludku, nechutenství, poruchách trávení, při střevních kolikách, žloutence, onemocnění jater a podobně. Vachta je silná rostlina, proto obvyklé dávkování raději trochu snížíme. Můžeme ji užívat samostatně, ale tvoří také dobrou přísadu do směsí, především v kombinaci s jinými hořkými rostlinami. Čaj z vachty i ze směsí, které vachtu obsahují, je zakázaný těhotným ženám a nedoporučuje se pít nepřetržitě.